Projecten

Meer dan een zonnestroominstallateur

Hoe wij helpen

uitgelicht: project johannahoeve

Mijn Zonneveld is méér dan puur een installateur

Gert-Jan & Joke Verhoef wonen en werken op de Johanna Hoeve, samen met hun drie kinderen. Waar het boerenleven Joke met de paplepel werd ingegoten betekende dit voor Gert-Jan een carrièreswitch vanuit zijn beroep als dierenarts.

Tijdens het vormgeven van hun beleidsvoering besloten zij een duurzame stap te zetten. ‘Wij kwamen in aanraking met Mijn Zonneveld door aanbevelingen van een collega akkerbouwer uit de buurt die goede ervaringen met de zonnestroominstallateur had’.

Al gauw kwamen we erachter dat Mijn Zonneveld méér is dan puur een installateur, zij hielpen ons bij het vormen, invullen en aanpakken van het duurzame plan dat bij ons past. Zo heeft Mijn Zonneveld bijvoorbeeld zowel scenario’s uitgewerkt voor een EIA als SDE subsidie. Op basis hiervan is de installatie gedimensioneerd.

Gedurende het project kwamen er meerdere hobbels op de weg. Hierbij bleef ons belang en de gezamenlijke groene visie voorop staan voor Mijn Zonneveld. Uiteindelijk is er 450 m² asbest dak gesaneerd en vernieuwd, een installatie van 325 zonnepanelen geïnstalleerd en zijn de subsidie aanvragen gedaan. Dit alles hebben zij letterlijk van Asbest tot Zonnepaneel gerealiseerd.’

De gezamenlijke groene visie bleef voorop staan

Mijn Zonneveld heeft alles van Asbest tot Zonnepaneel gerealiseerd. Ondanks de hobbels onderweg bleef ons belang en de gezamenlijke groene visie voorop staan.

Gert-Jan & Joke Verhoef

Johannahoeve

250 m²

270 panelen

86,4 kWp

DC Helleman

Numansdorp


 

Vako Kozijntechniek

Bolsward


 

Workumer Jachtservice

Workum


 

nuitgelicht project: welkoop

Mijn Zonneveld is onze partner in energietransitie

Jaap & Jolanda de Romph runnen samen Welkoop van Roon, een bekend begrip in de Hoeksche Waard. Toen de locatie in het centrum van Numansdorp niet meer genoeg ruimte bood voor de succesvolle winkel, investeerden zij in een nieuwe winkel aan de Rijksstraatweg. Een onderdeel van deze uitbreiding was het doen van een duurzame investering.

Tijdens het verdiepen in mogelijke zonnestroominstallateurs, hoorden wij steeds een ander verhaal. Niemand leek een duidelijk plan voor ons te hebben. Toen onze achterbuurman Theo Helleman de zaak binnenstapte en hoorde over onze zonnestroom – zoektocht, adviseerde hij eens contact op te nemen met Mijn Zonneveld. Zij gingen met ons rond de tafel. Ze dachten duidelijk met ons mee. Er werd goed gecommuniceerd en al onze vragen werden beantwoord.

Het was een constructief proces waarbij zij verder keken dan de installatie zelf. Ze hebben zich echt verdiept in onze bedrijfsvoering. Wij kozen voor Mijn Zonneveld omdat zij ons belang voorop stelden. Daarbij hebben we een onderhoudscontract afgesloten, wat extra zekerheid over de installatie biedt. Het is natuurlijk ook een investering voor de lange termijn. Ook dit is iets dat Mijn Zonneveld goed doorheeft en nastreeft. Onlangs hebben we ook besloten om zonnepanelen op ons woonhuis te plaatsen. Dit hebben we natuurlijk weer door Mijn Zonneveld laten doen. Nu zien we dagelijks in onze apps wat de panelen opbrengen. We zijn meer dan zelfvoorzienend in ons stroomverbruik. Mijn Zonneveld is onze partner in de energietransitie!

Zonnestroominstallatie op het dak van de boerderij van Louwers Manders
Ze dachten met ons mee

Wij hebben gekozen voor Mijn Zonneveld omdat zij ons belang voorop stelde. Ze dachten met ons mee, er werd goed gecommuniceerd en al onze vragen werden beantwoord. Het was een constructief proces waarbij zij verder keken dan de installatie zelf, en zich echt hebben verdiept in onze bedrijfsvoering.

Mijn Zonneveld is onze partner in de energietransitie.

Jaap & Jolanda de Romph

Welkoop van Roon

224 panelen

224 panelen

69,4 kWp

69,4 kWp

Veehouderijbedrijf Leenaars

Hooge Zwaluwe


 

M. den Oudsten Buigwerken BV

Rhenen


 

Maatschap A.M.A. Kouters

Kruisland


 

uitgelicht project: louwers manders

Boeren is te leuk om te stoppen

Franka en Gerard Louwers vinden het leven en werken op de boerderij te leuk. Ze denken er niet aan om te stoppen. Zij hebben een  gemengd varkens- en melkveebedrijf  gesplitst over 2 locaties op kleine afstand in Deurne. Er lag een wens om het bedrijf te verduurzamen.

Ook wilde Franca haar droom laten uitkomen: een eigen kleinschalige boeren Bed & Breakfast te starten. Voor het verduurzamen werden de asbest daken gesaneerd, geïsoleerde sandwichdaken terug gelegd en voorzien van zonnepanelen.

Voerleverancier de Heus heeft bij familie Louwers Mijn Zonneveld BV geïntroduceerd. Zij hebben diverse financiële scenario’s gemaakt en zijn hoofdaannemer voor asbest saneren en nieuwe daken. Tevens realiseren zij met eigen mensen de volledige zonnestroominstallatie. Bijzonder maar ook fijn was dat Mijn Zonneveld de financiering en subsidies geregeld heeft voor de volledige verduurzaming.

Onze duurzame droom

Wij hadden de wens ons Boerenbedrijf nieuw leven in te blazen. Door het bedrijf zowel te verbreden als te verduurzamen. Mijn Zonneveld kwam op ons pad en heeft het gehele proces van financiering, asbestsanering tot en met het plaatsen van een nieuw dak en zonnestroomsysteem geleid. Dank voor het meedenken en jullie bijdrage aan onze duurzame droom!

Franka Louwers

Landbouwbedrijf Louwers-Manders

1600 m²

(locatie: Bankertseweg)

330 m²

(locatie: Kouterdreef)

122 panelen

(locatie: Bankertseweg)

315 panelen

(locatie: Kouterdreef)

38,4 kWp

(locatie: Bankertseweg)

99,2 kWp

(locatie: Kouterdreef)

Linfosys

Goirle


 

Familie van Loenhout

Drimmelen


 

VOF Boxel-Aarts

Kortgene


 

Wat wij u bieden

Duurzaamheid, kwaliteit, rendement en een lange termijn visie

Alles wat mijn Zonneveld doet staat in het kader van duurzaamheid, kwaliteit, rendement en een langetermijnvisie. Daarom werkt mijn Zonneveld alleen met een gefundeerd advies en de beste materialen. Hiermee behalen wij een hoog rendement op de lange termijn.